4D HIFU behandling

HIFU- Ett riktigt lyft utan kirurgi för ansikte och kropp.

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud av 7 generation HIFU är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp eller reducera fet. Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.


Vilka områden kan behandlas med HIFU?

Sedan 2012, har Hifu snabbt ökat i popularitet världen över som en avancerad icke- invasivt estetiskt åtgärd.

Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:

 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.
 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.
 • Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter genom att gå ner 13 - 16 mm under huden och förstöra fettet och strama åt huden.

Hur många HIFU behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan en behandling upprepas efter minst 5-6 månader.Din kropp kommer att fortsätta producera fristk kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar?


När ser man resultat efter HIFU behandling?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.


Indikationer för behandling:

 • Lösa nack veck
 • Hängande hud, särkilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton och struktur
 • Stora porer


Resultat varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Det kan hålla upp till några år. Underhållsbehandlingar får göras efter ca 1-2 år.


Vilka kan behandlas med HIFU?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, eppileptiker eller personer med pacemaker.


Bättre Resultat som håller längre

Som man kan se ovan så penetrerar HIFU till djupare hudlager än t.ex IPL och laser gör vilket egentligen är samma hudlager som läkare vid kirurgiska ingrepp skär. Här kan liknande metod uppnås utan att behöva skära loss huden utan genom direkt penetrering via HIFU.

HIFU ger allstå mycket bättre resultat än övriga ovannämnda metoder.


SMAS Teknologin!

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft.

HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder


Vad händer efter behandlingen med HIFU?

De förstörda fettcellerna tas bort av kroppens naturliga lymfsystem. Lymfkärlen tar hand om de förstörda fettcellerna och transporterar de ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor.

Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen blodsystem och förbrukas av kroppen som energi.

Eftersom fetcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhåla resultatet.


Vad ska man tänka på efter behandlingen med HIFU

Det är mycket viktigt att dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp de frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.


Hur många områden kan man behandla?

2 till max 3 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna och förbruka energin från fettcellerna.

Eftersom Hifu kan nå ner till de djupare lager under huden förstör den en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.


Hur många behandlingar behöver man för ett område med Hifu?

De flesta behöver 1-3 behandlingar för att uppnå fina resultat, har man lite extra övervikt kan man göra fler behandlingar.