IPL Hudföryngring

IPL Hudföryngring

Pigmentfläckar och hyperpigmentering samt ojämnheter i huden behandlar vi med IPL Palomar som gör gör så att pigment i huden absorberar laserns ljus som sedan omvandlas till värme i de celler som innehåller för mycket pigment. Efter behandlingen ser man hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom ett par dagar stiger pigmentet mot hudytan som små små svarta korn som sedan stöts av. Inom två veckor har pigmentfläckarna försvunnit eller bleknat betydligt. 1-5 behandlingar brukar rekommenderas. En behandling med IPL ger minimalt med bieffekter och är i stort sett smärtfritt. Det kan uppstå viss rodnad, men det brukar successivt försvinna efter någon timme.

Oavsett behandling så behöver behandlingen upprepas ett antal gånger. Som regel fodras minst 3, ofta 5 behandlingar ibland fler om du har mycket avancerade förändringar, för att uppnå önskat resultat. Man ser en förbättring efter varje behandling. Vi kommer gå igenom allt det här under en konsultation. Som regel är det lämpligt med tre veckor mellan varje behandling.

Vi kan behandla allt från enstaka mindre till större pigmentförändringar och solskador. Behandlingen syftar till att koagulera de överpigmenterade hudcellerna. Överpigmenteringen koagulerar, cellerna dör och ersätts av nya normaltpigmenterade. Beroende på omfattning krävs olika behandlingsintensitet och antal behandlingar. Enstaka mindre solskador kräver oftast bara enstaka behandling. Mer omfattande pigmentförändringar kräver upprepade behandlingar och kompletterande produkter, som förstärker och bibehåller behandlingseffekten och motverkar att nya förändringar uppstår.

IPL behandling kan också förbättra fina akne ärr och rodnader efter akne samt reducera grova porer, mörka cirklar kring ögon och fina linjer. Nybildningen av kollagen i huden stimuleras vilket gör huden mer spänstig och fyllig. Huden får en jämnare ton och ett slätare intryck.

Copyright © All Rights Reserved