Botox

Botox Azzalure / Vistabel

På New Look Klinik genomförs behandling med Botox av legitimerad personal, specialistsköterska och specialistläkare.

 

Med Botox kan man behandla rynkor och veck i huden. Preparatet verkar genom att minska muskelrörelser och på så vis gör huden slätare.

 

Botox används till

-Rynkor, veck i pannan

-Rynkor mellan ögonen (argrynkan)

-Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar). Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en  behandling kan dess muskler slappna av vilket ger en öppnare blick.

-Man kan också ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen.

-Armsvett

-Handsvett

-Migrän

 

Effekten kommer inom 3 till 10 dagar och kvarstår mellan 3 till 6 månader. Den varar längre och längre för varje behandling man genomgår. 2-3 behandlingar/år behövs för att uppräthålla effekten. Botox kan med fördel kombineras med andra ansiktsbehandlingar såsom Fillers baserade på hyaluronsyra, skinrejuvination och ansiktsslipning.

 

Estetisk behandling med Botox/Azzalure är säker och effektiv. De doser som används är små och har endast lokal effekt utan att spridas i hela kroppen. Injektionen utförs med en tunn nål och ger sällan obehag. Dock kan små blåmärken uppstå men de försvinner på någon eller några dagar. Därför avråds du från att ta läkemedel innehållandes acetylsalicylsyra (magenacyl etc.) eller andra antikoagulanter dagarna föra ingreppet. 

 

Man ska ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller infektionsområdet.

Välja behandlingsdag en dag då man inte ska träna samma kväll.

Gravida och ammande få inte behandlas likså patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av Botoxingredienserna.

I ytterst sällsynta fall kan ögonlicket hänga ner vilket normaliseras inom loppet av några veckor. Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar och är snabbt övergående karaktär. Inga bestående bieffekter finns rapporterade.

 

Behandlingen tar i regel ca 15 min och man kan återgå direkt till sina dagliga göromål.

 

Att tänka på efter Din behandling med Botox

-Man skall inte gnida eller massera det behandlade området då det kan medföra att Botox sprider sig till närliggande muskler, som då blir påverkade av behandlingen.

-Ej utföra peeling av ansiktet samma dag.

-Ej träna samma dag.

-Ej sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmar efter behandling.

-Ej basta samma dag.

 Hör av dig så berättar vi gärna mer om våra behandlingar med Botox. Hjärtligt välkommen till New Look Klinik.